Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Vår historia

Ruben Morne (1917–2007) var en svensk belysningsingenjör känd som innovatör och konstruktör av ljusreklam.

Under 30-talet startade han sin egen firma under namnet ”Morneon”, som under en kort tid skulle bli ett av Sveriges största företag inom ljusskyltsbranschen. En klassiker som skapades av honom är NK-klockan i Stockholm (1939).

I slutet av 60-talet såg Ruben Mornes son, Thomas Morne, en affärsmöjlighet med att serva neonskyltar i Stockholm. Inte långt efteråt kom Thomas Morne i kontakt med högtryckstvättar på en mässa i Tyskland. Med hjälp av de liftar som han använde för att serva reklamskyltar och de inskaffade högtryckstvättsaggregaten, började Thomas tvätta fasader i ”gamla stan”. Morneon Bygg bildades.

Kai Nissén, Thomas Mornes kusinbarn och kompisar sen barnsben, startade tillsammas med Ruben Morne och Thomas Morne Morneon Fasad AB (1972). Inriktningenvar tvättning av fasader av alla slag. Men, som alla vet – är putsen i dåligt skick, klarar den sig inte vid en högtryckstvättning. Den första muraren anställdes och företaget gick mer mot att bli ett fasadrenoveringsföretag.

Morneon Fasad AB är idag, trots våra drygt 40 år i branschen, ett modernt specialföretag i byggbranschen, inriktad på det sk. ”skalet” på fastigheten. D.v.s fasaden, balkongerna, fönstren, plåten och taket.