Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Omgjutning av balkongplattor och balkongrenovering med nya balkongräcken av smide i Kävlinge.

12 september, 2017

Till Brf Köpmannen i Kävlinge utförde Morneon Fasad AB 2017 en balkongrenovering av samtliga 30 st balkonger. Styrelsen valde att utföra projektet direkt med Morneon utan projektstyrning. Projektet omfattning var omgjutning av befintliga balkongplattor och tillverkning och montering av nya balkongräcken i smide.

Vill du veta mer om vår tjänst balkongrenovering, klicka här.

Framtidsgatan 4, Kävlinge är adressen för fastigheten som vi utförde balkongrenovering. Balkongernas undersidor var fulla med sprickor och synlig rostande armering.

Balkongplattorna revs med bilhammare så att bjälklagsarmeringen kunde tillvaratas för nya balkongplattor.

I alla Morneon Fasad AB´s balkongrenoveringsprojekt ingår en syn av befintlig konstruktions kondition. Vid syn av balkonger med överkantsarmering som bärande armering i plattan, synas vart och en av järnens höjdläge i balkongplattan. Om överkantsarmeringen ligger för långt ner i den konstruktiva delen av balkongplattan måste det kompletteras med nya ”stick/ dubbning”.

Vid omgjutning av nya balkongplattor kompletteras formen och befintlig armering med armeringsmattor över och under befintlig överkantsamering enligt konstruktörs anvisningar och konstruktionsritningar.

Nya balkongräcken utfördes i smide designen i Morneon´s balkongrenoveringsprojekt är projektspecifika. Vi är mycket nöjda med den öppningsbara delen av balkongräcket blev.

ett bra mått på en lyckad fasadrenovering är om utseendemässigt inte kan hitta något som känns fel. Det tycker jag vi har lyckats bara med här balkongerna och balkongräckena känns mycket harmoniska.

Läs mer

Vill du veta mer om vårt arbete med balkong- och fasadrenovering? Läs mer om våra tjänster, eller se fler av våra referensprojekt i bloggen.