Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Fasadrenovering till HSB Brf Cedern i Ystad

21 mars, 2018

I entreprenaden ingick:

Efter att ha renoverat HSB Brf Olofs fasad ut mot Sankt Knuts torg i Ystad fick Morneon Fasad AB förnyat förtroende av HSB Skåne att lämna pris på en del av fasaden till HSB Brf Cedern, som var i behov av fasadrenovering.

Vi är mycket stolta över resultatet av fasadrenoveringen, då den håller hög klass.

Balkongerna och del av fasaden var i behov av renovering pga. konstruktionsfel. Tegelfogen i fasaderna var speciell då den var svartgrå med marmorkross, vilket var en utmaning. Med hjälp av vår bruksleverantör tog vi fram ett specialbruk för projektet.

Det finns stora möjligheter att välja kulör på murbruk till efterfogning av tegelfasader. Efter lite tester hittade vi ett recept för projektet och kulören blev nästan identiskt med befintlig fogkulör.

Delar av hörnorna murades om och rostande armeringsjärn avlägsnades. Ny rörelsefog sågades upp i fasaden, fogen fylldes med bottningslist och mjukfog som vi beställde sandad i två kulörer för att efterlikna bruksfogen.

Resultatet av bruksfogen och mjukfogen är högklassigt.

Läs mer

Vill du veta mer om vårt arbete med fasadrenovering och tegelrenovering? Läs mer om våra tjänster, eller se fler av våra referensprojekt i bloggen.