Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Foga om tegelfasader – medverkan projekt LTH

3 juli, 2020

Rationellt och relevant omfogning av tegelfasader Vid Lunds Tekniska Högskola, LTH, pågår ett intressant forskningsprojekt, som Morneon Fasad har förmånen att få anknytning till. Bakgrunden är att Sverige har tegelfasader med en sammanlagd yta som uppskattas vara en bra bit över 100 miljoner kvadratmeter. Generellt har tegelfasader lågt underhållsbehov och mycket lång livslängd. Genom relevant…

Läs mer

Byta ut första tegelskiftet ovanför en fönsteröppning kan utföras med prefabricerad tegelbalk

10 december, 2018

När vi mäter upp de tegelbalkar som vi ska byta gör vi det med mm toleranser samt att befintligt murförband protokollförs så att nya tegelbalken ska passa in i fasaden på ett så bra sätt som möjligt.

Läs mer
Svartgrå tegelfog med marmorkross i Brf Cederns röda tegelfasad.

Fasadrenovering till HSB Brf Cedern i Ystad

21 mars, 2018

I entreprenaden ingick fasadrenovering, tegelrenovering, omfogning av tegelfasader och balkongrenovering. Vi är mycket stolta över resultatet på fasadrenoveringen då den håller hög klass.

Läs mer

LTH Konstruktionstekniks avdelningschef Miklós Molnár besöker Morneon Fasad AB

12 september, 2017

Boken från svensk byggtjänst med titeln Reparation av murade fasader med korrosionsskador har sålt slut och nu ska den revideras innan den publiceras på nytt.

Läs mer

Svensk byggtjänst omvärldsbevakning – Morneon Fasad blir intervjuad om sitt arbete med kalkyl & anbud.

21 augusti, 2015

Frej Josefsson på Morneon Fasad blev intervjuad om sitt arbete med kalkyl och anbud samt Morneons engagemang och kvalitetstänk.

Läs mer