Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Brf Manligheten, 5 st huskroppar – Takomläggning och omfogning

7 juli, 2015

Morneon vann i konkurrens förtroendet att utföra fasad- och takrenoveringen åt HSB Brf Manligheten.

Föreningen hade utfört en provtvätt innan upphandlingen där alla entreprenörer skulle bekanta sig med förenings ambitionsnivå. Detta borde vara en naturlig del av alla fasadrenoveringar på tegelfasader som konsulter håller i. Man slipper stå där efter en renovering med ett dåligt resultat, som tex. på Lantmannagatan 4 eller Amiralsgatan 41 i Malmö.

Taken renoveras med ny underlagspapp och utbyte av rötskadad råspont.

Föreningen hade valt ett taktegel av högsta kvalitet från Wienerberger. Pannan heter Madura.

Taket på första blocket är nästan klart.

Tegelrenovering. En stor orsak till skador i murverk är rostande armeringsjärn i första tegelskiftet ovanför fönster. Det finns flera sätt att åtgärda detta på. Föreningen hade valt tillvägagångssättet att byta till en ny prefabricerad tegelbalk.

Innan vi river ut teglet för den nya tegelbalken mäts det befintliga murförbandet upp. Alla ersättningsbalkar har en unik position i fasaden.

En större centraluppvärmnings-skorsten hade mycket omfattande skador i murverket pga. rostande armeringsjärn så beslut togs att den skulle rivas ett par meter. En del av teglet togs tillvara på för framtida behov hos föreningens fasader.

Gamla HSB-emblemet färgrestaurerades.

Läs mer

Vill du veta mer om vårt arbete med balkong- och fasadrenovering? Läs mer om våra tjänster, eller se fler av våra referensprojekt i bloggen.