Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Omfattande renovering takomläggning, fönsterbyte, balkongrenovering, omgjutning av källartrappa, omfogning av tegelfogar och byggnationer n av nytt miljöhus

3 september, 2018
Till Brf Krageholm utförde Morneon Fasad AB som totalentreprenör 2018 en omfattande renovering av föreningens fastighets klimatskal. Projektet omfattade renovering av skorstenar, takomläggning, omfogning av tegelfogar, fasadtvätt, fönsterbyte, balkongrenovering med nya smidesräcken, byggnation av nytt miljöhus och omgjutning av källartrappa. Styrelsen hade valt att anlita en projektledare från Åkermans ingenjörsbyrå AB. Före renovering. Uppe på taket byts pannor, läkt och papp ut till nytt. Samtliga skorstenar renoverades. På flera ställen i fasaden hade armeringsjärn i första tegelskiftet ovanför öppningar rostat och där med genom volym utökning tryckt ner det understa tegelskiftet. Befintlig källartrappa var helt slut både i trapphalsen och omgivande murar. Morneon har genom åren både renoverat och gjutit om flera källartrappor. Det är en typ av jobb som vi fortsatt är intresserade av. Ny stödmur formades med metoden brädformning som ger ett mycket vackert print i betongen från sågverkets klingas spår i brädorna. Det kostar lite extra att brädforma betong än med modern formning av plyfaskivor. Morneon Fasad AB är specialister på att göra projektspecifika balkongräcken. Vi strävar efter att inspireras av befintligt uttryck i utformningen av nya balkongräcken.

Läs mer

Vill du veta mer om vårt arbete med balkong- och fasadrenovering? Läs mer om våra tjänster, eller se fler av våra referensprojekt i bloggen.