Sök

Morneon Fasad

Fasadrenovering och takomläggning i Skåne

Omfogning av tegelfasader och fönsterbyte på Osbygatan 3, Malmö.

13 februari, 2020

Första gången Morneon Fasad lämnade offert till Brf Osbygården var redan 2012, men då beslutade styrelsen att vakta. Därför var det så glädjande att när de gjorde en upphandling 2019 på renovering av fasader, balkonger samt fönsterbyte att styrelsen valde Morneon Fasad att utföra deras entreprenad. Feedbacken vi fick från styrelsen i samband med anbudsgenomgång var att det tyckte att offerten var ”extremt professionell”. Flera av de idéer som Morneon Fasad hade lyft fram i offerten valde styrelsen att avropa och de hade samsyn med oss att det skulle skapa mervärde föreningen samt det offentliga rummet.

Brf Osbygården är den 1/4 av kvarteret Friden.
I arbetet med att ta fram offerten tittade vi efter gamla bilder i tillgängliga databaser, Vi hittade flera kvaliteter som hade gått förlorade med åren.
Vi på Morneon Fasad tycker det är mycket viktigt med fasadtvätt i samband med fasadrenovering. En omfogning ska inte bara bidra med en mur hållbar fasadmur utan bidra till en vackrare fasad.
Vi ut förde provtvättar som verkligen lyckades ta fram teglets lyster och samtliga schatteringar. Det gula teglet i fasaden är extra vackert i denna fasaden det är rikt på kulörskiftningar samt så är det hårdbränt med flera sintrade tegel.
Gatufasaderna före renovering var förvanskade med fönster monterade karm i karm, vilket bidrar till att den glasade delen blir mindre.
Projektet startade.
Fönsterna levereras från leverantören Leiab produkt Epok vars utvändiga profiler är i stort sätt identiska med många fastigheters fönster från 1930- till 1940-talet. Fönsterna beställdes med gröna karmar då vi från gamla foton sätt att karmarna och bågarna haft två färger. Vi valde gröna karmar frö att grönt är en återkommande färg i fastigheten teg. Källartrappsräcke på gården, trapphusräckena, trapphusdörrar och målade motiv i trapphusen.
Murkanaler för ventilation isolerades så att ljud har svårare att ta sig in.
Nya ventilations galler monterade i koppar.
Här är en bild på det färdiga resultatet. Det var med storglädje vi tog ner byggställningen och fick se de nyrenoverade fasaderna som verkligen fått sig ett respektfullt lyft. Projektet avslutades enligt tidplan med nöjd kund.
Anlita Morneon Fasad så får du 100% engagemang vi ser till tekniska hållbara, antikvariska och ekonomiska aspekter i våra projekt. Detta projektet är den snyggaste fasadrenoveringen i kvarter och fastigheten förtjänar inget mindre.

Om du vill veta mer om vilka tjänster vi kan erbjuda dig, klicka här. Se fler referensprojekt klicka här.